Millon on mikäkin höperöityminen mänössä. :D Millon karjalanpiirakat, millon kakut ja nyt se sit on hapanjuuri! Liityin facebookissa Hapanjuurileipurit-ryhmään ja siellä saa kyllä apuja ja neuvoja joka tilanteeseen. Eliisa Kuusela on ryhmän perustaja ja hältä on tullut kirjakin vasta. Kirja minulta vielä ikävä kyllä puuttuu, mutta se ois kyllä ihan mahtava joskus hankkia! Minulla siis tuli pakkomileteeksi saada aikaiseksi hyvää leipää, ilman leivinhiivaa. 

Koko systeemi alkoi juuren tekemisestä. Voi miten pitkä se viikko olikaan! Mittasin, vaihtelin purkkeja, vein purkkeja aina lämpimämpään paikkaan jne jne. Juuri alkoi vihdoin kohota ja sitten pääsin leipomaan. Nyt olen sitten leiponut ja leiponut ja leiponut.......ja leiponut.......... Olen leiponut yhdellä ja samalla ohjeella ja mututuntumalla lisännyt taikinaan millon karkeampaa jauhoa, kaurahiutaletta, pähkinöitä&karpaloa tms. Juuri toimii aina vaan paremmin ja pikkuhiljaa alkaa olla tuntuma siitä millaista taikinan kuuluu olla. 

leiv%C3%A4t%20karpalo.jpgleiv%C3%A4t%203kpl.jpgleiv%C3%A4t%20toiseksi%20uusin.jpgleiv%C3%A4t%20uusin.jpg

Tykkään tehdä leivät leipävuoilla, kun taikina saa niissä kohota kaikessa rauhassa eikä tarvi kippailla sieltä enää pois. Yön pidän leivät aina kohoamassa jääkaapissa ja aamulla herättyä leivät uuniin ja saa nauttia heti aamusella tuoreen leivän tuoksusta ilman suurempia leipomisia.

On tää vaan koukuttavaa!!!