Viime viikolla tuli into leipoa pullaa. Koskaan en ole koneella tehnyt pullataikinaa, mutta nyt oli pakko sitäkin kokeilla, ku monella sivulla on ollut, että taikinasta tulee koneella paljon parempi. Ja samalla pääsin kokeilemaan uutta yleistyökonettakin, ihan taikinakäyttöön. Ja on muuten ihan totta!! Taikinasta tuli paljon parempi koneella tehtynä, ku käsin. Pullat oli todella helppo pyöritellä ja taikina oli ihanan pehmeetä. Ja valmiit pullatkin oli tosi pehmeitä eikä "murentuneet" haukatessa.

Tuosta onnistuneesta taikinasta tuli vaan hirmunen into leipoa lisää pullia ja kokeilla erilaisia täytteitä. Täytynee katsoa, jos sitä Vapuksi keksisi taas jotain kivaa.

 

PULLATAIKINA:

5dl maitoa

50g hiivaa

2dl sokeria

2tl suolaa

kaardemummaa oman maun mukaan

200g pehmeää voita

15dl vehnäjauhoja

 

TÄYTE:

Vaniljakreemiä ohjeen mukaan valmistettuna (tuohon taikinaan meni 8dl. Eli 6dl vettä ja 2dl vaniljakreemijauhetta)

Mustikkamarmeladia

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva ja sen jälkeen sokeri, suola ja kaardemumma. Lisää seokseen puolet jauhoista ja sen jälkeen pehmeä voi. Lisää loput jauhot ja alusta kunnolla. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Mulla niitä taisi tulla 23 kpl. Anna pullien kohota liinan alla kunnolla.

Kun pullat ovat kohonneet paina juomalasilla "reikä" pullien keskelle. Täytä "reikä" vaniljakreemillä ja laita kreemin päälle pieni nökkönen mustikkamarmeladia.

Voitele pullan reunat kanamunalla.

Paista pullia 200 asteessa niin, että pullat ovat kauniin ruskeita.