kirja%20muok.jpg

NONII! Oli ihan pakko ostaa tuo Eliisa Kuuselan Leipävallankumous-kirja, vissiin kolmisen viikkoa sitten.Aina hiivalla leivät leiponeena kaikki piti opetella ihan uudestaan. Tai ei nyt kaikkea, mutta suurin osa kyllä. Asioita sai jankata ja jankata eikä kaikki menny kerralla tuonne pääkoppaan. :D Vaikka olin opetellut aika suppeasti perusleivän tekemisen hapanjuurella ennen tuota kirjaa niin tuon kirjan jälkeen oli ihan hirmusesti huomioitavaa mitä piti tehdä vähän joka välissä. Kirjassa on todella tarkasti kerrottu, kuvien kera, ihan juuren luomisesta lähtien leivän taitteluihin jne. Nyt onkin ollu se periaate, et harjotus tekee mestarin ja jauhot on kyl pöllynneet! Keittiö muistuttaa välillä lumimaata..... Kirjan ohjeita olen nyt testannu urakalla eikä kyl voi vieläkään sanoa, että vois leipoa mututuntumalla, ilman minkäänlaisia ohjeita. Sitä en kyllä tiedä, että saisinkohan enää hiivaleipää aikaseksi. 

leiv%C3%A4t%201.jpgLeiv%C3%A4t%202.jpgleiv%C3%A4t%203.jpgleiv%C3%A4t%204.jpg

 

Pyysin myös mieheltä kunnon välineitä viiltelyyn, sen kummempia selittelemättä. :D Noh, vaimon toiveet on toteutettava ja tälläsen sain. 

Nyt voin viillellä, ihan vaan noita leivän pintoja, mutta eipähän tarvi niin pelätä sormien puolesta,  ku ennen pyyhin menemään pelkällä partaterällä.

ty%C3%B6kalu.jpg

 

Vehnäjuuren lisäksi jääkaapissa asustaa ruisjuuri. Ruisleipää olen tehny paljon harvemmin, kun se ei ole ihan niin koukuttavaa mitä tämä vehnäjuurella tekeminen. 

Jokunen aika sitte tein kolme ruisvuokaleipää........enkä tehny, ku vaan kolme jostain syystä......

ruisleip%C3%A4.jpg

 

Harjotukset jatkukoon! Lapsetkin jo tuumas, että meillä on hirmunen määrä raakoja leipiä jääkaapissa. No niin onkin!......ja paistettuja pöydällä......ja uudet taikinat taittelussa astiassa........ja uusi juuri ruokittuna pöhisemässä purkissa pöydällä.... :D Eipähän pääse juuri ainakaan mitenkään pilaantumaan vähäsen käytön vuoksi.