Tein eilen Lime-juustokakkua (jälleen kerran) jonka ohje on alunperin otettu KINUSKIKISSAN blogista. (www.kinuskikissa.fi/) Muokkasin ohjetta jonkun verran, ku joitakin aineksia puuttu ja laitankin ohjeen nyt tähän niin miten itse kakun tein.

LIME-JUUSTOKAKKU

POHJA:

Kaurakeksejä ehkä joku 250g

voita n.70-100g

 

TÄYTE:

3 prk Flora Vispiä (muuta ei sattunut olemaan)

sokeria (oman maun mukaan. Lorautin vaan sokerit joukkoon enkä sen kummemmin mittaillut )

2prk vaniljatuorejuustoa

4 limen mehu

vaniljasokeria

liivatetta 9

 

KIILLE:

4dl sokeruoitua laimennettua limemehua. (4-5 limen mehu, saman verran sokeria ja loput vettä)

4 liivatetta

vihreää elintarvikeväriä

 

KORISTEKUKAT sokerikuorrutetta ja valkoisia sokerihelmiä

 

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi kattilassa. Sekoita voi ja keksimurut keskenään ja kaada seos irtopohjavuokaan (halk.27cm). Painele seos vuoan pohjalle.

 

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kermat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljatuorejuustot, limemehut ja sokeria erillisessä kupissa sekaisin. Maistele seosta välillä, että se ei ole liian kirpeä eikä liian makea. Sokeria laitoin ehkä jonkun puolisen desiä. Sekoita tuorejuustoseos kerman joukkoon.

Kiehauta n.1dl vettä ja purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Kaada lämmin liivateseos täytteen sekaan ja vatkaa sekaisin. Kumoa täyte irtopohjavuokaan ja tasoittele pinta mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Sitten kiilteen vuoro. Taas liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista limeistä mehut ja sekoita siihen sokeri, vesi sekä elintarvikeväri. Kiehauta kattilassa pieni määrä mehuseoksesta ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada loppu mehu joukkoon ja anna jäähtyä. Kiille"mehun" täytyy olla ihan jäähtynyt ennen, kun sen voi kaataa kakun päälle.

Kaada kiille"mehu" irtopohjavuokaan kakun päälle lusikan avulla ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.