Viikonloppuna piti tehdä banaanikakku, ku oli muutamat banaanit jo vähän ylikypsiä..... eikä niin vähänkään...

Piti taas soveltaa reseptiä, kun banaanit oli jo oli jo vähän liian "veteliä" ja makukin ois ollu liian voimakas. Lisäsin reseptiin omenamarmeladia ja kookoshiutaleita ja ne passas kakkuun tosi hyvin.

Tuli jo ihan ikävä Joulua, kun tämän kakun tuoksusta mulle vaan tulee Joulu mieleen. No, eipä siihen enää kauaa ole.

(kattokaa nyt, kukaan ei ikinä muista laittaa kameran kelloa ja päivämäärää oikeaan. )

 

Banaanikakku:

150g voita

3dl sokeria

2 kanamunaa

5dl vehnäjauhoja

2-3tl leivinjauhetta

1-2tl soodaa

1-2tl suolaa

1-2tl inkivääriä

1-2tl neilikkaa

2-3tl kanelia

3-4 banaania

 

  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi
  •  Vatkaa joukkoon kanamunat
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää jauhoseos voi-sokeri-kanamunaseokseen vuorotellen muussattujen banaanien kanssa
  • Paista 175 asteessa n.50min

Minä laitoin lisäksi 3 rkl omenamarmeladia banaanien joukkoon sekä lopuksi 100g kookoshiutaleita

* Tämä kakku vaan paranee, jos annat sen tekeytyä jääkaapissa pari päivää.