Voi sitä onnistumisen tunnetta, ku ensimmäistä kertaa sain korvapuustit onnistumaan myös ulkonäöllisesti! Jee! Harjotuksenpuutteesta ei kyllä ollu kyse, ku vissiin 15 vuotta olen jo pullaa leiponut, mutta.... Syynä lienee ainaisiiin epäonnistumisiin ollu liian monet kohotukset. Ehkä niitä pullia aina parit onnistu ja oli mallikelpoisia, mutta suurin osa kaatu, purkautu jne jne ja mitä kaikkea nyt voikaan sattua.

Ensimmäistä kertaa tein virallisen ohjeen mukaan (niinku leipomoissakin) eli tein taikinan, annoin sen levähtää hetken, leivoin ja kohotin vasta pellillä. TOIMII! Näin aion tehä myös jatkossa.

korvapuustit.jpg

PULLATAIKINA

*5dl maitoa

*50g hiivaa

*2dl sokeria

*2tl suolaa

*kardemummaa oman maun mukaan

*200g voita

*n.15dl vehnäjauhoja

 

Lämmitä maito ( hailakkakin riittää) ja sulata siihen hiiva. Lisää joukkkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot ja alusta sekaan voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti/kauan! Itsellä pyöri yleiskone niin kauan, että sain leipätaikinan silläaikaa tehtyä eli.....en kyllä aikaa osaa sanoa, mutta reilusti kuitenkin.

Sitten anna taikinan levähtää vartin verran ja leivo!

Korvapuusteihin taikina kaulitaan levyksi, levitetään pinnalle voi, sokeri ja kaneli, rullataan ja leikataan mieluisan kokoisiksi. Sen jälkeen kohotetaan pullat kunnolla pellillä, voidellaan ja sokerit pintaan. Kun ovat kohonneet niin paistetaan 200asteessa niin kauan, että ovat kauniin väirisiä. Avot!

 

 

KORVAPUUSTIEN TÄYTE

* voita tai margariinia

*sokeria tai fariinisokeria

*kanelia oman maun mukaan

*minä laitoin myös pikkusen vanilliinisokeria

 

Pullanteko ei todellakaan ole niin hidasta hommaa mitä olen ennen luullut!