.........ne ihkaensimmäiset. Jotain suolastakin välillä. :D

 En tiedä miksi ihmeessä en ole ennen ite tehny lihapiirakoita. Ehkä olen ajatellu, et ovat monimutkasia/vaikeita tehä ja aikaavieviä. No aikaavieviä todellakin ovat, mutta vaivannäkö palkitaan, on nää vaan niin hyviä!

Lihikset.jpg

Taikinan ohjetta etin googlella ja lopulta otin sen Kotikokin sivuilta. Joka sivulla taisi olla just tämä sama ohje.

 

LIHAPIIRAKAT

* 6dl maitoa

*50g hiivaa

*2rkl öljyä

*2rkl sokeria

*1rkl suolaa

*14dl hiivaleipäjauhoja

 

(minä tein taikinan 1,5-kertasena)

Maito lämmitetään haaleaksi ja siihen sulatetaan hiiva. Sen jälkeen sekaan suola, sokeri ja öljy ja lopuksi alustetaan sekaan jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen jälkeen taikinan levähtää hetki.

 

TÄYTE

*vedessäkeitettyä puuroriisiä

*jauhelihaa 600g (mulla oli 800g, ku taikina oli isompi)

*sipulia

 

*Keitä puuroriisit kypsäksi reilussa vedessä.

*Mausta jauheliha mieluisaksi ja ruskista se sipuleiden kanssa pannulla. Minä laitoin mausteeksi mustapippuria, maustepippuria, valkopippuria, jauhelihamaustetta ja suolaa

*Lisää kypsän jauhelihan joukkoon keitettyä riisiä sen verran, että näyttää hyvältä.

 

KEITTÄMISEEN

rypsiöljyä

 

Pyörittele taikinasta palloja (sämpylöiden tyyliin) ja kauli sen jälkeen taikinapallo "lätyksi". Levitä sitten täytettä (pari ruokalusikallista) toiselle puoliskolle, kastele taikinan reunaa vedellä ja taita lätty kiinni. Sen jälkeen "survo" haarukalla reuna vielä kunnolla kiinni. Anna piirakoiden kohota ja keitä öljyssä munkkien tyyliin.