Tämän kakkuohjeen löysin ihanan Kakkutaikurin blogista eli http://www.kakkutaikuri83.blogspot.fi/2015/05/tropical-juustokakku.html ja OHJE ON SUORAAN KOPIOITU SIELTÄ!

Minun versioni:

tropical.jpg

                                      Tropical-juustokakku (22cm rengasvuoka):

 
pohja:
 
200g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50g voita
ripaus suolaa
 
täyte:
 
1.5 kpl limen mehu
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1dl kidesokeria
1rkl mangososetta
200g Mascaponea
125g appelsiinituorejuustoa
125g sitruunatuorejuustoa
6dl vispikermaa
0.5dl tomusokeria
8 kpl liivatetta
 
kiilteeseen:
 
2 liivatetta
0.5 kpl limen mehu
0.5 kpl sitruunan mehu
0.5 kpl appelsiinin mehu
2rkl sokeria
2rkl mangososetta
 
-Voitele kakkurengas vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä. Jos et omista kakkurengasta, irtopohjavuoan pelkkä rengas ajaa saman asian.
-Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele renkaaseen kakkupahvin päälle.
 
-Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. (ei kiehuvaksi mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet.
-Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.
-Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi.
-Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana.
-Kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä rengasta eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät.
-Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.
 
-Laita kiilteen liivatteet likoamaan.
-Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt n. 1.5dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.)
-Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki.
-Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä.
-Koristele ja tarjoile,

 

*Minä tein tämän 26cm irtopohjavuokaan minkä korkeus on 10cm.

*Pohjaan käytin koko paketin vanilja-kaurakeksejä.

*Täytteen tein 1,5-kertasena

*Kiilteen tein kolminkertasena.

 

Oli erittäin hyvää, raikasta ja kesäistä! Suosittelen kokeilemaan!