Ja pitihän sitä tehdä jälkkärikin lauantain kunniaksi. Ensimmäistä kertaa koitin tommosta valkosuklaahommaa. En ole ikinä edes kakun välissä sitä käyttäny, mutta  varmasti käytän jatkossa. Oli tosi hyvää ja, kun tykkään valkosuklaasta muutenkin.

Ohje on otettu Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä. Oikeasti toi kakku ois pitäny tehdä mustaherukoista, mutta niitä meillä ei ollu eikä niitä kyllä minun ja pienimmän tytön lisäksi kukaan muu meillä syökään. Mustikat korvasti herukat loistavasti.

Pohja ois ohjeen mukaan pitäny tehdä kaurakekseistä, mutta keskimmäisen tytön vatsaherkkyyden takia korvasin ne Euroshopperin pursotinleivillä.

 

Mustikka-Valkosuklaakakku

Pohja:

300g Euroshopperin pursotinleipiä

75g sulatettua margariinia

 

Täyte:

6 liivatelehteä

300g valkosuklaata

4dl kuohukermaa

1/2dl sokeria

500g (2 prk) maitorahkaa

1/2 dl  (itse laitoin n. 3/4dl)

 

Pinnalle:

 

400g pakastemustikoita

2dl hyytelösokeria

2dl vettä

 

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk.26cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta 3/4dl vettä ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Anna hetki jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.