Teki mieli tehdä viikonloppuna jotain erilaista ruokaa ja päätin sitte tehdä kinkkupiirakan. Oli erittäin hyvää ja ERITTÄIN epäterveellistä. Tein sitä uunipellillisen, mutta, jos joku haluaa tehdä pienemmän satsin niin puolittakaa ohje. Ja tietenkin täytteetkin ihan oman maun mukaan, mutta minun nyt sattu tekemään kaikkea tuota mieli mitä piirakka sisältää. Pohjan ohje on napattu Valin maitopurkin kyljestä ja minusta tuo on kyllä paras piirakkapohja mitä olen ennen kokeillu. Ei ole niin voinen ja on todella yksinkertanen levittää. Ja just muuten huomasin, että olen laittanu enemmän jauhoja mitä purkin ohje näyttää ja minusta jauhojen määrä on ollu just sopiva.
Kinkkupiirakka
Pohja:
3 dl maitoa
2 munaa
7,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
3tl leivinjauhetta
1dl juoksevaa voita
Täyte:
2 pussia kinkkusuikaletta
340g pekonia
1 sipuli
300g Pirkka paprikasekoitusta (pakaste)
170g homejuustoa
Tuoretta basilikaa oman maun mukaan
Valkosipulijauhetta
Mustapippurirouhetta
200g juustoraastetta (100g ois riittäny, mutta piti käyttää juuston jämä pois)
5 kanamunaa
500ml ruokakermaa
Sekoita maito ja munat sekaisin ja lisää suola. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maito, muna, suolaseokseen. Sekoita lopuksi juokseva voi taikinaan.
Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille (tai voideltuun piirakkavuokaan) jauhoisilla käsillä.
Lisää täytteet ja mausteet pohjan päälle ja lopuksi piirakan päälle muna-ruokakermaseos.
Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes piirakan päälinen on kauniin ruskeaa.
Kommentit