Teki mieli tehdä viikonloppuna jotain erilaista ruokaa ja päätin sitte tehdä kinkkupiirakan. Oli erittäin hyvää ja ERITTÄIN epäterveellistä. Tein sitä uunipellillisen, mutta, jos joku haluaa tehdä pienemmän satsin niin puolittakaa ohje. Ja tietenkin täytteetkin ihan oman maun mukaan, mutta minun nyt sattu tekemään kaikkea tuota mieli mitä piirakka sisältää. Pohjan ohje on napattu Valin maitopurkin kyljestä ja minusta tuo on kyllä paras piirakkapohja mitä olen ennen kokeillu. Ei ole niin voinen ja on todella yksinkertanen levittää. Ja just muuten huomasin, että olen laittanu enemmän jauhoja mitä purkin ohje näyttää ja minusta jauhojen määrä on ollu just sopiva.

 

Kinkkupiirakka

Pohja:

3 dl maitoa

2 munaa

7,5dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

3tl leivinjauhetta

1dl juoksevaa voita

 

Täyte:

2 pussia kinkkusuikaletta

340g pekonia

1 sipuli

300g Pirkka paprikasekoitusta (pakaste)

170g homejuustoa

Tuoretta basilikaa oman maun mukaan

Valkosipulijauhetta

Mustapippurirouhetta

200g juustoraastetta (100g ois riittäny, mutta piti käyttää juuston jämä pois)

5 kanamunaa

500ml  ruokakermaa

 

Sekoita maito ja munat sekaisin ja lisää suola. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maito, muna, suolaseokseen. Sekoita lopuksi juokseva voi taikinaan.

Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille (tai voideltuun piirakkavuokaan) jauhoisilla käsillä.

Lisää täytteet ja mausteet pohjan päälle ja lopuksi piirakan päälle muna-ruokakermaseos.

Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes piirakan päälinen on kauniin ruskeaa.