Mulla on ollu tuolla kaapissa ja pari kuukautta purkki kondensoitua maitoa. Piti sitte lauantaina koittaa ensimmäistä kertaa banoffee-torttua. Jos tällä ei makeannälkä lähde niin ei sitte millään!  Ohje on otettu Ullan Elämä Makeaksi blogista (blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2008/04/19/banoffee-torttu/) Jälleen kerran tuunasin ohjetta sen verran, että pohjan piparit oli Tasangon sitruunapikkuleipiä, ku muuta ei sattunu kaapissa olemaan. Ja banaania laitoin 3.

LAITAN OHJEEN NÄIN MITEN TÄMÄ OLISI PITÄNYT TEHDÄ

 

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle.

* Vuokakin mulla oli isompi, ku pienempää ei ollut. Käytin halkasijaltaan 24cm vuokaa.